Enroll Course

100% Online Study
Web & Video Lectures
Earn Diploma Certificate
Access to Job Openings
Access to CV Builder



online courses

PECB Certified ISO/IEC 27001 Lead Auditor Exam

PECB Certified ISO/IEC 27001 Lead Auditor Exam Questions . 

The ISO/IEC 27001 Lead Auditor certification is a professional certification for auditors who specialize in information security management systems. PassQuestion provides the latest PECB Certified ISO/IEC 27001 Lead Auditor Exam Questions for your best preparation so that you can understand what type of questions you will encounter in the actual ISO/IEC 27001 Lead Auditor exam. With the help of PassQuestion PECB Certified ISO/IEC 27001 Lead Auditor Exam Questions, you can approach the exam with confidence and increase your chances of success. 

The objective of the "PECB Certified ISO/IEC 27001 Lead Auditor" exam is to ensure that the candidate has the necessary competence to: perform an information security management system (ISMS) audit in compliance with the ISO/IEC 27001 standard requirements; manage an audit team by applying widely recognized audit principles, procedures, and techniques; and, lastly, plan and carry out internal and external audits as per the guidelines of ISO 19011 and in compliance with the ISO/IEC 17021-1 certification processes.

Based on practical exercises, you will be able to master audit techniques and become competent to manage an audit program, audit team, communication with customers, and conflict resolution.After acquiring the necessary expertise to perform this audit, you can sit for the exam and apply for a "PECB Certified ISO/IEC 27001 Lead Auditor" credential. By holding a PECB Lead Auditor Certificate, you will demonstrate that you have the capabilities and competencies to audit organizations based on best practices.

The ISO/IEC 27001 Lead Auditor exam is intended for:

• Auditors seeking to perform and lead information security management system (ISMS) audits
• Managers or consultants seeking to master the information security management system audit process
• Individuals responsible to maintain conformity with the ISMS requirements in an organization
• Technical experts seeking to prepare for an information security management system audit
• Expert advisors in information security management

ISO-IEC-27001 Lead Auditor Exam Domains

The "PECB Certified ISO/IEC 27001 Lead Auditor" exam fully meets the requirements of the PECB Examination and Certification Programme (ECP). The exam covers the following competency domains:
Domain 1: Fundamental principles and concepts of Information Security Management System (ISMS)
Domain 2: Information Security Management System (ISMS)
Domain 3: Fundamental audit concepts and principles
Domain 4: Preparation of an ISO/IEC 27001 audit
Domain 5: Conducting an ISO/IEC 27001 audit
Domain 6: Closing an ISO/IEC 27001 audit
Domain 7: Managing an ISO/IEC 27001 audit program

View Online PECB Certified ISO/IEC 27001 Lead Auditor Free Questions

1. What would be the reference for you to know who should have access to data/document?
A. Data Classification Label
B. Access Control List (ACL)
C. Masterlist of Project Records (MLPR)
D. Information Rights Management (IRM)
Answer: B

2. Which of the following does a lack of adequate security controls represent?
A. Asset
B. Vulnerability
C. Impact
D. Threat
Answer: B

3. What type of legislation requires a proper controlled purchase process?
A. Personal data protection act
B. Computer criminality act
C. Government information act
D. Intellectual property rights act
Answer: D

4. What type of system ensures a coherent Information Security organisation?
A. Federal Information Security Management Act (FISMA)
B. Information Technology Service Management System (ITSM)
C. Information Security Management System (ISMS)
D. Information Exchange Data System (IEDS)
Answer: C

5. What is the purpose of an Information Security policy?
A. An information security policy makes the security plan concrete by providing the necessary details
B. An information security policy provides insight into threats and the possible consequences
C. An information security policy provides direction and support to the management regarding information security
D. An information security policy documents the analysis of risks and the search for countermeasures
Answer: C

6. What is a definition of compliance?
A. Laws, considered collectively or the process of making or enacting laws
B. The state or fact of according with or meeting rules or standards
C. An official or authoritative instruction
D. A rule or directive made and maintained by an authority.
Answer: B

7. What type of compliancy standard, regulation or legislation provides a code of practice for information security?
A. ISO/IEC 27002
B. Personal data protection act
C. Computer criminality act
D. IT Service Management
Answer: A

8. Which threat could occur if no physical measures are taken?
A. Unauthorised persons viewing sensitive files
B. Confidential prints being left on the printer
C. A server shutting down because of overheating
D. Hackers entering the corporate network
Answer: C

SIIT Courses and Certification

Full List Of IT Professional Courses & Technical Certification Courses Online
Also Online IT Certification Courses & Online Technical Certificate Programs